Chlapská piva

Kvalita vítězí nad kvantitou.
 

Víte co pijete ?

Postup výroby europiva - tak tohle vypadá na ředěnou rychlokvašku
■ječný slad
■surogáty (nesladovaný ječmen, pšenice, maltózový sirup z kukuřice, loupaná kukuřice)
■chmelové produkty
■voda
I. Vaření
Následuje příklad vaření 16 ° kmenové várky.


Silná mladina, která se po prokvašení v závěru výroby musí ředit sodovou vodou - infúzní způsob. Jedná se o nejjednodušší rmutovací postup, kdy stačí jedna varná nádoba, rmut se jen přihřívá na cukrotvorné teploty, ale nedojde k provaření jako u dekokčního způsobu.

Výsledkem jsou piva výrazně světlé barvy a méně chuťově výrazné, ve srovnání s tradičně vyráběným pivem.

II. Kvašení
Jednofázově v CKT (cylindrokonické tanky) 20-30 dnů.

V "moderní" průmyslové výrobě většinou proces kvašení a dokvašování probíhá v jedné nádobě (jednofázový způsob) v CKT (cylindro-konický tank).

III. Řezání sodovou vodou
Koncentrovaná mladina se v závěru výroby při filtraci "za studena" ředí sodovou vodou na požadovanou stupňovitost piva.

Používá se moderní technologie HGB, která např. z 16 ° kmenové várky naředí 11° pivo.

Stáčení 11° piva
Dobrou chuť jo P.S. v naši nabídce podobnou pochoutku fakt nenaleznete !!!
25.10.2009 10:00:13 |
stálý odkaz
<< úvod

 

© 2006-2007 Zásobování a.s.

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se