Chlapská piva

Kvalita vítězí nad kvantitou.
 

Čerstvé kvasnicové pivo

Oznamujeme všem zákazníkům. že od zítra t.z. od 10.05. 2011 máme opět v naši nabídce čerstvé přírodní nefiltrované kvasnicové pivo od pivovaru Opat. Jedná se o pivo neupravované, nepasterované bez konzervantů a stabilizátorů ručně stáčené přímo z ležáckých tanků tudíž naprosto chuťově dokonale jedinečné. V nabídce světlé i tmavé a ochucené . Balení po jednom litru. Tak přijeďte ochutnat. Pro ty co nevědí nic o kvasnicovém pivu ( myslím tím opravdové kvasnicové nefiltrované živé pivo) ale správně dle platné legislativy bych měl napsat pouze NEFILTROVANÉ neboť světe div se pod názvem Kvasnicové pivo je definováno v legislativě jako pivo filtrované a pasterizované s přídavkem úplně nových kvasnic. Takže v pokračování článku budeme sice hovořit o pivu kvasnicovým ale správně je to pivo ***NEFILTROVANÉ***
clasik
***KVASNICOVÉ PIVO***
K tzv. živému pivu měli dříve přístup jen lidé pracující v pivovaru je totiž náročné na skladování. Dnes si kvasničák můžete dopřát i Vy v klidu domova díky naši * Pivní galerii Svět Piva *Jak vzniká kvasnicové pivo ? Kvasnicové pivo je pivo se zvýšeným obsahem aktivních kvasinek.
Znamená to, že kromě kvasinek, které v pivě vznikají při výrobě piva, se do výrobku přidávají ještě kvasinky nové. Léčivé účinky pivovarských kvasinek
Kvasinky jsou bohatým zdrojem bílkovin, vitamínu B a enzymů, které působí blahodárně na trávicí systém. Pomáhají při průjmech, ztrátě chuti, chronickém akné, při cukrovce, nadměrném psychickém či fyzickém vypětí. Zdravotní účinky kvasinek byly známy už dříve, jak dokazují zmínky v nejrůznějších historických
lékařských knihách. Jak se pijí kvašničáky ? Kvasnicové pivo by se mělo nalévat do vysoké štíhlé sklenice při teplotě 6 - 8 °C. Je možné doplnit plátkem citronu. Kombinování s jídlem je závislé na osobním vkusu a chuti, dobře se ale doplňuje s vepřovou pečení, kachnou, steaky, klobáskami nebo mořskými plody. Ze sýrů ke kvasničákům nejlépe ladí niva a hermelín . V Německu kvasnicová piva využívají i k přípravě pivních polévek. Poptávka po kvasnicovém pivu je stále vyšší, a to nejen díky blahodárným účinkům na lidský organismus, ale také pro svou
lahodnou chuť. U nás je známé např. kvasnicové pivo OPAT , které má přirozený obsah nefiltrovaných pivovarských kvasinek. Tento druh piva ale vyžaduje skladování při stabilně nízkých teplotách (sklepy či speciální chladící boxy), proto se dodává jen do hospod, které jsou schopny tyto nároky splnit. U nás je pivo uskladněno v chladícím boxu při konstantní teplotě 6°C
09.05.2011 15:04:38 |
stálý odkaz

Komentáře

0 komentářů:

přidat komentář
<< úvod

 

© 2006-2007 Zásobování a.s.

TXT.cz
HLEDAT | UPOZORNIT
Vytvořit blog | Přihlásit se